به طور معمول تمامی بانوان بعد از سن بلوغ هر ماه دوره قاعدگی و خونریزی ناحیه واژینال را تجربه می کنند، که امری بی خطر و موقتی خواهد بود.
اما باید بدانید که گاها بانوان در دوران بارداری ممکن است لکه بینی را تجربه کنند که تفاوت زیادی با خونریزی های معمولی دارد.
به طور کلی دوران بارداری به سه بخش سه ماهه اول، سه ماهه دوم و سه ماهه سوم تقسیم بندی می گردد که لکه بینی در هر کدام از این شرایط به علل و عوامل مختلفی بستگی دارد.
باید بدانید خونریزی و لکه بینی در بارداری ممکن است در هفته های اول بارداری اتفاق بیفتد که معمولاً دوره ای محدود است و بانوان قاعدگی پس از بارداری را تجربه نکرده و در این شرایط متوجه بارداری خواهند شد.
معمولاً خونریزی بسیار محدود است و چند قطره خون را ممکن است بر روی لباس زیر خود مشاهده کنند.
لکه بینی آنقدر سبک و محدود است است که نیازی به استفاده از انواع پد بهداشتی نخواهید داشت و به هیچ عنوان خطرات جانبی برای مادر و جنین ندارد.
اما ممکن است لکه بینی در اوسط دوران بارداری اتفاق بیفتد که بسیاری از مواقع آسیب چندانی نداشته و اصلا خطرناک و نگران کننده نمی باشد.
در برخی مواقع می تواند نشانه ای از بروز آسیب برای مادر و جنین باشد که بهتر است تمامی موارد را به طور معمول شناسایی کرده تا بتوانید در صورت بروز آسیب از پزشکان مشورت و راهنمایی لازم را دریافت نمایید.
آیا لکه بینی در بارداری طبیعی است؟
با آغاز دوره بارداری تمامی بانوان حساسیت و توجه خود را افزایش داده تا با پیشگیری از آسیب های جسمانی بتوانند این ۹ ماه حساسی را که پیش رو دارند با سلامت کامل سپری کنند.
برخی از آسیب هایی که در دوره بارداری اتفاق می افتد تا حدود طبیعی می باشد و در صورت ادامه دار شدن باید جهت بررسی به پزشک مراجعه نمود.
یکی از آسیب های شایع دوران بارداری لکه بینی می باشد که معمولاً در ماه های اولیه و در زمان لانه گزینی کاملاً طبیعی بوده است.
اگر این عارضه در اواسط بارداری و یا انتهای دوره بارداری اتفاق بیفتد، نشانه ای از یک خطر بسیار جدی خواهد بود و باید حتماً و خیلی سریع جهت بررسی و درمان به پزشک مراجعه نمود.
با این حال تمامی متخصصان و پزشکانی که در حوزه زنان و زایمان فعالیت دارند به بانوان باردار توصیه می کنند که لکه بینی هر چقدر هم که محدود باشد باید با پزشک در میان بگذارید.
متخصصان با انجام معاینات و بررسی های تکمیلی تشخیص خواهند داد که آیا این مسئله طبیعی می باشد و یا می تواند مسئله نگران کننده به شمار آید.
لکه بینی در بارداری زمانی طبیعی است که شما در حد بسیار جزئی و بدون هرگونه درد و آسیب این عارضه را تجربه کنید و خیلی سریع لکه بینی برطرف شود.
این مسئله زمانی خطرناک و غیر طبیعی است که لکه بینی ها با گرفتگی های شکمی همراه باشد و برای روزهای متمادی این عارضه را مشاهده نمایید.
به طور معمول متخصصان بر این باورند که هیچ گونه لکه بینی و خونریزی در دوره بارداری طبیعی نیست.
اما اگر این عارضه با مشکلاتی مانند درد شکم و حتی ترشحات آبکی همراه باشد مسئله خطرناک و نگران کننده خواهد بود.
متخصصان معتقدند که اگر لکه بینی در بارداری به همراه درد در قسمت بالایی شانه اتفاق بیفتد بسیار جدی است و باید سریعا بررسی و درمان با روش های تخصصی انجام پذیرد.
مسئله بسیار مهمی که در مورد لکه بینی در طی بارداری باید بدانید این است که این عارضه در هر دوره و هر ماه از بارداری نشانه های مختلفی دارد.
به عنوان مثال در ابتدای بارداری لکه بینی های محدود نشان دهنده لانه گزینی می باشد اما اگر در طی بارداری و ماه های دوم به بعد لکه بینی اتفاق بیفتد می تواند نشانه ای از بارداری خارج رحم باشد.
برخی لکه بینی های خفیفی که در دوره بارداری اتفاق می افتد نشات گرفته از عفونت های قارچی می باشد.
البته تغییرات هورمونی و برهم خوردن تعادل اسیدی واژن بر این مسئله اثرگذار خواهد بود.
چنین لکه بینی های خطرناک نمی باشد اما باید تحت نظر متخصصان فرایندهای کنترلی را انجام داده تا مبادا با شدت گرفتن این عارضه سلامت جنین نیز به خطر بیفتند.
هرگونه تغییرات غیر طبیعی در بدن به ویژه در دوره بارداری باید بررسی شود و نباید حتی نسبت به لکه بینی های محدود و موقتی نیز بی تفاوت باشید.
زیرا لکه بینی می تواند نشانه ای از خطرات بسیار بزرگ باشد که در صورت رسیدگی به موقع می توان از آسیب های بیشتر جلوگیری نمود.
اگر با لکه های خون در موقعیت های مختلف و سن متفاوت از بارداری مواجه می شوید، حتی اگر در حد بسیار جزئی رخ می دهد، مسئله را به پزشکتان اطلاع دهید.
زیرا حتی لکه های کوچک و با فاصله زیاد هم می تواند نشانه ای از زایمان زودرس باشد و ممکن است با سهل انگاری در این مورد سلامت جنین و مادر به خطر بیفتد.
علت لکه بینی در بارداری
اگر بخواهیم علت لکه بینی در بارداری را برایتان شرح دهیم باید به چند نکته مهم اشاره کرد.
اینکه لکه بینی در چه زمانی از بارداری اتفاق بیفتد مهمترین نکته ای است که پزشکان به آن توجه می کنند.
به عنوان مثال لکه بینی در سه ماه اول بارداری اغلب خطرناک نیست و نشانه لانه گزینی جنین است.
اما اگر لکه بینی همراه با درد زیاد اتفاق بیفتد احتمالاً حاملگی خارج از رحم رخ داده و سلامت لوله های فالوپ در خطر است.
علت دیگر لکه بینی در سه ماهه اول بارداری مربوط به هماتوم پشت جفت است.
در چنین شرایطی لخته ای خون پشت جفت قرار گرفته و بین ساک بارداری و دیواره رحم قرار می گیرد.
به واسطه انجام سونوگرافی هماتوم قابل مشاهده است و متخصصان می توانند لکه بینی را اگر مربوط به هماتوم باشد تایید کنند.
باید بدانید که معمولاً این لکه بینی ها بر اثر داشتن رابطه جنسی اتفاق می افتد و یا ممکن است مادر با عفونت واژن مواجه باشد.
از آنجا که تغییرات هورمونی در این دوره بسیار زیاد و چشمگیر است ممکن است به صورت خونریزی های محدود و لکه بینی دیده شود.
از طرف دیگر هر گونه تغییرات در ناحیه دهانه رحم برای لانه گزینی جنین در هفته های اولیه بارداری باعث لکه بینی خواهد شد.
البته انواع آزمایشات و حتی مصرف دخانیات می تواند با خونریزی های بسیار محدود در حد لکه بینی همراه باشد.
در ماه های اولیه بارداری اگر خونریزی در حد جدی و قابل توجه اتفاق بیفتد، ممکن است نشانه ای از بروز سقط جنین باشد و معمولا سقط جنین با خونریزی های شدید آغاز شده و ممکن است با درد بسیار زیادی همراه باشد.
البته در حاملگی های خارج از رحم بانوان با خونریزی مواجه هستند، هرچند که در هفته های اولیه ممکن است مادر متوجه این شرایط نشود.
اگر پیش از مراجعه به سونوگرافی در هفته های بالاتر دردهای بسیار زیاد و غیر قابل تحمل را تجربه کنید، نشانه از بارداری خارج از رحم می باشد و در این شرایط قطعاً مادر خونریزی را تجربه می کند.
گاهی ممکن است حاملگی مولار که فرایندی بسیار نادر است اتفاق بیفتد.
در این وضعیت خاص ممکن است توده هایی در بافت داخلی رحم به جای جنین رشد کنند و رشد آنها منجر به خونریزی و آسیب در دیواره رحم خواهد شد.
باید بدانید که هر کدام از خونریزی ها در دوره های مختلف بارداری علائمی داشته که با شناخت آنها می توانید در صورت محدود بودن به سادگی و بدون استرس از کنار آنها گذر کرده و در صورت شدت گرفتن به پزشک خود مراجعه نمایید.
لکه بینی در دوره دوم و سوم بارداری اغلب خطرناک بوده و مهم است که بررسی شود.
آسیب هایی همچون نارسایی سرویکس، زخم دهانه رحم، نزدیکی یا معاینه واژینال از دلایل لکه بینی در سه ماهه دوم و سوم بارداری است.
البته اگر بانوان با جفت سرراهی مواجه باشند یا دچار زایمان زودرس شوند در این دوره با لکه بینی های شدید مواجه می شوند.
مراقب باشید که پارگی رحم یا جدا شدن زود هنگام جفت از دیواره رحم هم باعث خونریزی یا لکه بینی در این دوره می شود.
لکه بینی در بارداری نشانه چیست؟
تمامی بانوان در دوران بارداری سعی دارند از سلامت خود محافظت کرده تا این دوره ۹ ماهه و البته حساس را با سلامت سپری کنند.
گاهی برخی از آسیب ها مانند لکه بینی در این دوره کاملاً طبیعی است اما با افزایش سن بارداری لکه بینی اصل نشانه خوبی نبوده و ممکن است بانوان در این دوره با دلهره و نگرانی مواجه شوند.
اگر لکه بینی در ماه های اولیه در حد خفیف و محدود اتفاق بیفتد خطرناک نبوده و با بررسی توسط پزشک می توان این عارضه را درمان نمود.
توجه داشته باشید که لکه بینی در ماه اول بارداری معمولا نشانه لانه گزینی است و با افزایش تعداد ماه زمانی که لکه بینی اتفاق می افتد پزشکان با مصرف شیاف پروژسترون می توانند وضعیت رحم را به حالت متعادل برسانند.
اما سوال اینجاست که لکه بینی در بارداری چه زمانی خطرناک است و چه موقع باید به پزشک مراجعه کرد.
در ادامه مطلب برای شما بازگو خواهیم کرد لکه بینی چه زمان مسئله ای جدی است تا با اطلاعات دقیق تر بتوانید این دوره حساس را سپری کنید.
توجه کنید که لکه بینی در سه ماهه اولیه اگر بر اثر لانه گزینی نباشد نشانه سقط جنین، علل ناشناخته و حاملگی خارج از رحم است اما خونریزی لانه گزینی معمولا به رنگ قهوه ای اتفاق می افتد و اگر با چنین مسئله ای مواجه شدید جای نگرانی نخواهد داشت.
توجه داشته باشید که لکه بینی در سه ماهه دوم و سوم بارداری اصلاً عادی نبوده و زمانی که این لکه ها به خونریزی زیاد تبدیل میشود باید سریعاً به پزشک مراجعه نمایید.
زمانی که خونریزی و لکه بینی در دوران بارداری اتفاق می افتد، اگر همزمان با این عارضه فرد گرفتگی عضلات را تجربه کند اصلاً نشانه خوبی نخواهد بود.
با این حال لکه بینی های پیوسته و ادامه دار شدن آن برای دو تا سه روز نشانه خطرناکی می باشد و بهتر است مادر تحت نظر متخصصان وضعیت خود و جنین را بررسی نماید.
ناگفته نماند که اگر خونریزی ها به همراه ترشحات آبکی باشند یا در زمان لکه بینی فرد سرگیجه، غش و ضعف شدید و هر گونه درد در ناحیه شکم و لگن را تجربه کند باید به پزشک مراجعه نمود.
با این حال لکه بینی در بارداری موضوعی بسیار حساس است و نباید به سادگی از کنار آن گذر کرد، بلکه باید به دقت بررسی شود و متخصصان با پیدا کردن علت اصلی می توانند فرآیندهای مناسب را جهت کنترل عوارض انجام دهند.
در این شرایط علاوه بر حفظ سلامت مادر جنین از خطرات احتمالی محفوظ می ماند و دوره بارداری با سلامت کامل سپری خواهد شد.
مسئله مهمی که در مورد لکه بینی در بارداری باید بدانید این است که حجم لکه ها و فواصل زمانی امری مهم است که پزشک آن را بررسی می کند.
اگر لکه بینی در بارداری رفته رفته افزایش پیدا کند و به خونریزی های خفیف تبدیل شود قطعاً پزشک با معاینه دقیق تر علت آسیب را پیدا خواهد کرد.
می توانند با شیوه های اصولی از هرگونه آسیب جلوگیری نمایند و با حفظ آرامش مادر و بررسی سلامت جنین این دوره حساس با سلامت کامل سپری خواهد شد.
درمان لکه بینی در بارداری
لکه بینی در سه ماهه اول بارداری امری شایع و کم خطر است.
اما اگر با افزایش سن بارداری باز هم شاهد لکه بینی های وسیع هستید، حتماً مسئله را به پزشک خود اطلاع دهید.
قطعاً لکه بینی در بارداری نشانه خوبی نیست و مهم است که متخصصان با راهکارهای مناسب از بیشتر شدن این اختلال جلوگیری نمایند.
اگر لکه بینی در بارداری مربوط به لانه گزینی و تشکیل جفت باشد به هیچ عنوان خطرناک و نگران کننده نیست.
اما لکه بینی اگر مربوط به حاملگی خارج از رحم باشد، باید خیلی سریع و فوری به واسطه دارو درمانی یا انجام جراحی نطفه از لوله های رحمی خارج شود تا مبادا منجر به پارگی لوله های فالوپ گردد.
در دوره بارداری پزشکان سعی دارند تا با راه های آسان تر اقدام به کاهش لکه بینی و خطرات احتمالی نمایند.
در این دوره بانوان مجاز به مصرف هر نوع داروی شیمیایی نبوده و تنها راه برای کنترل و قطع لکه بینی استراحت مطلق است.
اگر فعالیت ورزشی خاصی انجام می دهید یا بیرون از منزل فعالیت دارید حتماً کار خود را محدودتر کرده و به استراحت مطلق بپردازید.
راه حل دیگر برای درمان لکه بینی بارداری این است که از انجام روابط جنسی خودداری کرده و به هیچ عنوان از تامپون استفاده نکنید.
در صورت نیاز برای بررسی و مراقبت بیشتر جهت لکه بینی های بارداری به صلاح دید پزشک بهتر است که در مراکز درمانی بستری شوید تا از سلامت شما و جنین بهتر و دقیق تر مراقبت شود.
خونریزی در ماه های پایان بارداری
بروز خونریزی و یا لکه بینی های محدود در ابتدا و پایان بارداری امری شایع است که هر کدام از آنها علائم و نشانه ای به شمار می آید.
اگر خونریزی در ماه های آخر بارداری اتفاق بیفتد ممکن است کمی شدید تر باشد اما به هیچ عنوان خطرناک نخواهند بود.
لکه بینی در این دوره ها می تواند نشانه ای از بروز جفت سرراهی باشد و یا بر اثر جدا شدن جفت از رحم مادر خونریزی اتفاق می افتاد.
اما توجه داشته باشید که در دوران بارداری به هیچ عنوان نباید فعالیت های اضافه و سنگین انجام دهید و یا تحریک بیش از حد داشته باشید.
زیرا می تواند باعث ایجاد تغییراتی در رحم شده که به دنبال آن لکه بینی های تخفیف اتفاق می افتد و گاها ممکن است استرس و نگرانی زیادی را برای مادر به همراه آورد.
اگر خونریزی یا لکه بینی اتفاق افتد باید هرچه سریع تر مقدمات لازم را برای استراحت فراهم کنید.
اگر در محل کار خود با چنین مسائلی مواجه هستید باید چند روزی کار را تعطیل کرده و در خانه استراحت کنید.
رابطه جنسی نداشته باشید و هنگام دوش گرفتن به هیچ عنوان از شوینده های نامناسب استفاده نکنید.
اما اگر خونریزی شدید شد، بهتر است برای درمان سریعتر و پیشگیری از بروز خونریزی های شدید به پزشک مراجعه نمایید.
انواع لکه بینی در بارداری
همانطور که گفته شد یکی از عوارض شایع بارداری لکه بینی در دوره های مختلف است.
اما متخصصان هر کدام از این لکه بینی ها را نشانه خاص دانسته که اکثر آنها بی خطر و بی اهمیت هستند.
اگر در ابتدای بارداری لکه بینی با رنگ قهوه ای را مشاهده کرده اید باید بدانید که جای نگرانی نداشته و این نشانه ای از لانه گزینی جنین است و به طور قطع طی یک الی دو روز برطرف می شود.
اما داشتن لکه بینی هایی با رنگ صورتی و مقطعی در فواصل زمانی طولانی خطری نداشته و مادر و جنین در سلامت کامل هستند.
اگر متوجه شدید که خونریزی با شدت زیاد و با رنگ غلیظ و مشابه خون تازه اتفاق می افتد، باید نسبت به آن شک کرد و حتما برای بررسی بیشتر به پزشک مراجعه نمایید.
مادرانی که در دوران بارداری در معرض آسیب ها، ضربات و یا فعالیت های جسمی زیاد قرار می گیرند، لکه بینی را تجربه خواهند کرد.
بهتر است در دوران بارداری اگر مشکل خاصی ندارید، فعالیت های سبک را انجام دهید و اگر پزشک برای شما استراحت مطلق در نظر می گیرد، حتما انجام فعالیت های روزانه را نیز کمتر و یا حذف نمایید.
در این شرایط می توانید جنین سالم و کاملاً بدون نقص را در رحم خود پرورش دهید، بدون آنکه عوارض جانبی مانند لکه بینی و خونریزی را تجربه کنید.
به شما توصیه می کنیم که در دوران بارداری از سلامت خود مراقبت کنید تا همواره آسیب های شایع و یا مختلف این دوران حساس را تجربه نکنید، از طرف دیگر اگر لکه بینی مشاهده شد.
بر اساس رنگ و میزانی که دارد نشانه ای خاص خواهد بود که قطعاً در صورت مشاهده با پزشک خود در میان بگذارید.
آیا لکه بینی می تواند نشان دهنده مشکلات جدی باشد؟
بانوان باردار بعد از مشاهده لکه های خون در دوره بارداری نگرانی و استرس بسیار زیادی را متحمل می شوند.
اما به خاطر داشته باشید که لکه بینی زمانی خطرناک است که هفته های اولیه بارداری را سپری کرده و پس از تشکیل قلب جنین لکه ها را مشاهده می کنید.
در این دوران احتمال سقط وجود دارد و حتی ممکن است فرد با جفت سر راهی مواجه باشد.
جفت سرراهی باعث اختلال در رشد جنین نمی شود اما منجر به خونریزی و لکه بینی شده و به دلیل مسدود کردن دهانه رحم برای زایمان مادر مشکل آفرین می شود.
اغلب متخصصان معتقدند که لکه بینی در دوره بارداری نشانه ای از خطرات احتمالی است، اما با مراقبت بیشتر و استراحت مطلق می توان از تشدید آن جلوگیری کرد.
لکه بینی در ماه های آخر بارداری را باید جدی بدانید زیرا احتمال زایمان زودرس وجود داشته و ممکن است زودتر از موقع مناسب جفت از رحم جدا شود.
سقط جنین و لکه بینی در دوران بارداری
یکی دیگر از دلایل لکه بینی در بارداری، سقط جنین است.
بسیاری از سقط های زودرس (قبل از هفته 14) به دلیل مشکلات ژنتیکی و کروموزومی در جنین رخ می دهد.
از دیگر دلایل سقط جنین می توان به مشکلات هورمونی یا لخته شدن خون اشاره کرد.
بیشتر سقط جنین در 12 هفته (3 ماه) اول بارداری اتفاق می افتد و در بیشتر موارد قابل پیشگیری نیست.
اگر متوجه خونریزی قهوه ای یا قرمز روشن با یا بدون درد شدید، به پزشک خود اطلاع دهید. اگر خونریزی به دلیل سقط جنین باشد، علائم زیر نیز رخ می دهد:
- کمردرد خفیف تا شدید
- کاهش وزن
- مخاط سفید و صورتی
- کلافگی و درد در قسمت پایین شکم
- ترشح خون و بافت از واژن
- ناپدید شدن علائم بارداری
- ترشحات واژن
بعد از سقط جنین کار زیادی نمی توان برای حفظ بارداری انجام داد.
با این حال، مهم است که به پزشک خود اطلاع دهید تا در صورت وجود شرایط اساسی جدی مانند حاملگی خارج از رحم یا حاملگی خارج از رحم، بتوانید تحت درمان قرار بگیرید.
پزشک شما احتمالاً دو یا چند آزمایش خون را برای بررسی سطح hCG شما تجویز خواهد کرد. این تست ها احتمالا با فاصله 24 تا 48 ساعت انجام می شود.
دلیل اینکه شما به بیش از یک آزمایش خون نیاز دارید، این است که ببینید آیا سطح hCG شما در حال کاهش است یا خیر.
اگر سطح hCG شما در حال کاهش است، نشان دهنده از دست دادن بارداری است.
سقط جنین به این معنی نیست که شما سقط جنین دیگری خواهید داشت.
بیشتر سقط های جنین در سه ماهه اول به دلیل مشکلات تقسیم سلولی نوزاد ایجاد می شود و بسیار نادر است که در بارداری های بعدی دوباره این اتفاق بیفتد.
خونریزی ناشی از عفونت واژن
دوره بارداری برای تمامی بانوان بسیار حساس است که باید به خوبی از سلامت خود محافظت کنند تا مبادا آسیب ها و بیماری های خاص مانند عفونت صدماتی را به آنها و جنین وارد کند.
عفونت در دوره بارداری کاملاً شایع است که با شدت متفاوتی برای بانوان اتفاق می افتد.
توجه داشته باشید که عفونت در دوره بارداری به دنبال افزایش گلیکوژن و استروژن اتفاق می افتد و کاهش عملکرد سیستم ایمنی بدن منجر به تشدید این عارضه خواهد شد.
زمانی که عفونت واژن در دوره بارداری در حد شدید اتفاق می افتد خونریزی و لکه بینی های پیوسته دور از انتظار نبوده و خطرات زیادی سلامت مادر و جنین را تهدید خواهد کرد.
عفونت واژن در دوره بارداری علاوه بر خونریزی و لکه بینی علائم دیگری مانند خارش شدید را خواهد داشت، عفونتی که در دوره بارداری اتفاق می افتد همراه با بوی نامطبوع بوده و ترشحات غلیظ و سفید رنگ را مشاهده خواهید کرد.
بانوان مبتلا به عفونت واژن در دوره بارداری پس از رابطه جنسی ممکن است مشکلاتی مانند درد، سوزش و خونریزی را تجربه کنند.
خونریزی ناشی از عفونت در دوره بارداری مسئله بسیار نگران کننده برای بانوان است و پزشکان برای بهبود این عفونت ها محدودیت های زیادی داشته و نمی توانند آن طور که باید از دارو درمانی استفاده کنند.
با این حال توصیه می شود که برای پیشگیری از خونریزی ناشی از عفونت واژن در دوره بارداری پیش از اقدام به بارداری به پزشک مراجعه کرده و تمامی آسیب ها، آلودگی ها و بیماری های پنهان را درمان کنید.
توجه کنید که این خونریزی ها در دوره بارداری بنا به هر دلیلی که اتفاق بیفتد، خطرآفرین است و آسیب های زیادی را برای مادر، جنین و حتی رحم به همراه خواهد داشت.
لکه بینی در بارداری طبیعی است؟
برخی از بانوان در طی دوره بارداری با بروز لکه بینی و خونریزی به پزشک مراجعه می کنند.
اما در مواردی متخصصان لکه بینی را در این دوره حساس امری طبیعی دانسته و معتقدند که هیچگونه خطری برای سلامت مادر و جنین ندارد.
اغلب لکه بینی به منظور لانه گزینی اتفاق می افتد و در ماه های اولیه با وجود تغییرات به وجود آمده در دهانه رحم لکه بینی دور از انتظار نخواهد بود.
با آغاز دوره بارداری حجم متفاوت و البته محسوسی از هورمون های بدن مادر دچار تغییر می شود.
این مسئله با لکه بینی همراه است اما توجه کنید که لکه بینی در اوایل بارداری و در حد خفیف جای نگرانی ندارد و حتی در طی بارداری مشاهده چند لکه خون آن هم به صورت پراکنده نگران کننده نخواهد بود.
برخی از بانوان با وجود پولیپ های رحمی بارداری را آغاز می کنند و متخصصان معتقدند که این توده های خوش خیم هیچگونه خطری برای مادر و جنین ندارند.
گاهاً به واسطه وجود پولیپ های رحمی، لکه بینی هایی اتفاق می افتد که هیچ گونه خللی در روند رشد جنین ایجاد نکرده و سلامت مادر را به خطر نمی اندازد.
از نظر پزشکان و متخصصان زنان و زایمان لکه بینی در دوره بارداری به ویژه ماه های اولیه کاملاً طبیعی است، اما رفته رفته حساسیت به لکه بینی ها افزایش پیدا کرده و در اغلب موارد بی خطر و گذرا هستند.
لکه بینی در بارداری تا چند روز طبیعی است؟
تعداد بانوان بارداری که لکه بینی را تجربه می کنند بسیار زیاد است.
اما متخصصان برای آرامش روانی و کاهش استرس بانوان این نکته را به آنها یادآور می شوند که لکه بینی نهایتاً برای یک یا دو روز اختلالی در سلامت آنها و رشد جنین ایجاد نمی کند و اگر لکه بینی تنها برای دو روز ادامه پیدا می کند و آن هم در حد جزئی و محدود است جای نگرانی ندارد.
این عارضه زمانی خطرناک می شود که بیش از دو روز با آن مواجه بوده و هر لحظه به شدت آن افزوده شود.
توجه داشته باشید که لکه بینی های لانه گزینی را نباید در شماره آسیب های دوره بارداری قرار داد.
لکه بینی در سه ماهه دوم و سوم بارداری خطرناک است و در این دوره باید با احتیاط بیشتر و کاملاً هوشیار نسبت به عوامل خطرآفرین از سلامت خود و جنین مراقبت کنید.
لکه بینی در 3 ماهه اول بارداری
دوره بارداری برای تمامی بانوان بسیار حساس است و هر فرد موظف است که با مراقبت های بیشتر و قرار گرفتن تحت نظر متخصصان از سلامت خود محافظت کرده تا جنین رشدی کامل و مناسب داشته باشد.
یکی از عوارضی که در دوره بارداری اتفاق می افتد لکه بینی می باشد.
متخصصان خونریزی و لکه بینی در سه ماهه اول بارداری را معمولاً مربوط به سقط جنین دانسته و معتقدند که لکه بینی ابتدایی اگر به رنگ قهوه ای باشد، نشانه لانه گزینی جنین است و اغلب بانوان این لکه ها را در ماه اول بارداری مشاهده خواهند کرد.
زمانی که بارداری اتفاق می افتد علائمی مانند حساس شدن سینه ها، گرفتگی عضلات ناحیه شکم به همراه لکه بینی کاملاً طبیعی است .
این لکه بینی آنقدر محدود و جزئی است که هیچگونه محدودیتی برای بانوان به وجود نمی آورد.
توجه کنید که خونریزی ناشی از لانه گزینی بسیار جزئی و محدود است و اگر متوجه می شوید که لکه بینی ها به صورت پیوسته ادامه پیدا می کند بهتر است که برای بررسی به پزشک مراجعه کنید.
در هر صورت لکه بینی و خونریزی در دوره بارداری فرایندی کاملاً غیرطبیعی است و باید حتماً مورد بررسی قرار بگیرد.
در سه ماهه اول بارداری معمولاً لکه بینی یا خونریزی مربوط به حاملگی خارج از رحم است.
زمانی که تخمک بارور شده در لوله های فالوپ به دام می افتد فرد خونریزی و لکه بینی و یا درد در ناحیه پایینی شکم را تجربه خواهد کرد.
مسئله بسیار مهمی که دانستن آن خالی از لطف نیست این است که در بارداری رگ ها و مویرگ ها حجم بیشتری از خون را انتقال می دهند.
زمانی که افراد رابطه جنسی دارند، فشار مضاعفی را به دهانه رحم وارد کرده و پارگی عروق کوچک خونی باعث می شود تا در حد چند ساعت لکه بینی و خونریزی های جزئی را تجربه نمایید.
گاهاً لکه بینی در سه ماهه اول بارداری پس از انجام معاینات لگنی اتفاق می افتد که البته در این شرایط خطری سلامت مادر و جنین را تهدید نخواهد کرد.
متخصصان توصیه دارند که قبل از بارداری حتماً معاینات تکمیلی را انجام داده و اگر عفونتی در ناحیه رحم یا واژن قرار دارد را سریعاً درمان نمایند.
اگر با وجود عفونت در واژن یا رحم بارداری اتفاق بیفتد خونریزی های گاه و بی گاه دور از انتظار نبوده و لکه بینی با افراد همراه است.
لکه بینی در 3 ماهه دوم بارداری
کمتر کسی است که در سه ماهه دوم بارداری مشکلاتی مانند خونریزی یا لکه بینی را تجربه کند.
معمولا خونریزی های دوره بارداری مربوط به سه ماهه اول و سه ماهه آخر است و در سه ماهه دوم وضعیت مادر و جنین کمی ایمن تر بوده و شرایط با حالتی آرام و بدون نوسان سپری می شود.
اما دلایل خونریزی در سه ماهه دوم و سوم بارداری عموماً مشترک است و متخصصان معتقدند که علت اصلی خونریزی در سه ماهه دوم اغلب جفت سرراهی است.
همان طور که می دانید جفت مسئول تغذیه جنین بوده و از طریق بند ناف مواد مغذی مورد نیاز بدن جنین را به او می رساند.
اما زمانی که جفت در قسمت پایینی رحم و دهانه رحم شروع به رشد می کند و در همان منطقه قرار می گیرد، کوچک ترین تحرک مادر در کنار رشد جنین باعث ایجاد فشار مضاعف به جفت شده و حالتی مانند لکه بینی یا خونریزی شدید اتفاق می افتد.
معمولا وجود جفت سرراهی برای بانوان تا پایان سه ماهه دوم خطری نخواهد داشت، مگر آنکه فرد به این دلیل لکه بینی های جزئی را به صورت پراکنده تجربه کند.
یکی دیگر از دلایل مهم و شایع خونریزی در سه ماهه دوم بارداری جدا شدن جفت از دیواره رحم است.
قطعاً چنین شرایطی به زایمان زودرس و بی موقع ختم شده و سلامت جنین به طور جدی به خطر خواهد افتاد.
معمولا به زایمان قبل از هفته ۳۷ زایمان زودرس می گویند به گونه ای که کیسه آب پاره شده و وضعیت جفت و جنین به طور جدی به خطر خواهد افتاد.
توجه کنید که جدا شدن جفت از دیواره رحم همراه با خونریزی های وسیع خواهد بود و اغلب متخصصان خونریزی سه ماهه دوم بارداری را بسیار خطرناک و جدی دانسته که باید سریعا بررسی شود.
لکه بینی در 3 ماهه سوم بارداری
کنترل خونریزی یا لکه بینی در شش ماهه اول بارداری برای متخصصان کار آسان تری خواهد بود و البته پزشک با مراقبت های دوره بارداری می تواند از بروز لکه بینی جلوگیری کند.
هرگونه لکه بینی و یا خونریزی حتی در حد خفیف و جزئی در سه ماهه سوم بارداری نوعی هشدار بوده که باید سریعاً توسط متخصصان بررسی شود تا در صورت نیاز پزشک بتواند موقعیت و سلامت جنین را حفظ کرده و از وضعیت مادر مطلع شود.
هرگونه لکه بینی در سه ماهه سوم بارداری نشانه ای از زایمان زودرس است.
متخصصان معتقدند که لکه بینی و خونریزی در سه ماهه سوم بارداری برای بانوانی که با چند قلویی مواجه هستند، بسیار شایع است..
البته اگر شخص با عفونت رحمی مواجه باشد و یا ضعف شدید در سیروکس را تجربه کند این نوع لکه بینی ها دور از انتظار نبوده و ممکن است همین مسئله برای آنها دردسر آفرین شود.
همان طور که می دانید در سه ماهه سوم بارداری علاوه بر رشد جنین، وزن گیری مادر نیز افزایش پیدا می کند.
زمانی که بانوان اضافه وزن شدید داشته باشند و یا به دلیل بیماری های زمینه ای با کمبود وزن مواجه شوند تعادل بدن بر هم خورده و خونریزی و لکه بینی دور از انتظار نخواهد بود.
در دوره بارداری حجم خون در بدن مادر افزایش پیدا می کند و برخی از عروق مسئول رساندن خون به بدن جنین هستند.
زمانی که این عروق با آسیب مواجه می شوند، علاوه بر خونریزی بدن مادر خونرسانی به جنین هم با اختلال مواجه می شود.
با این حال باید بدانید که اگر آسیب هایی مانند ضربان غیر طبیعی جنین اتفاق بیفتد، نشأت گرفته از آسیب به عروق سر راهی می باشد که خیلی فوری و سریع باید شرایط برای کنترل و رفع آسیب انجام پذیرد.
با این حال احتمال بروز زایمان زودرس در سه ماهه سوم بارداری بسیار زیاد است در این دوره حساس باید از سلامت خود مراقبت کرده و نسبت به انواع ترشحات، لکه بینی ها و خونریزی ها هوشیارتر باشید.
چه نوع خونریزی در بارداری خطرناک است؟
زمانی که بانوان با وجود خونریزی در بارداری به پزشک مراجعه می کنند متخصصان بررسی های تکمیلی را انجام داده تا متوجه شوند که آیا این خون نشانه یک آسیب جدی و خطرناک است یا خیر.
در اغلب موارد خونریزی های دوره بارداری در حد لکه بینی اتفاق می افتد که خطرناک نبوده و کاملاً گذرا هستند.
اما اگر خونریزی ها برای مدت طولانی ادامه پیدا کند احتمال بروز آسیب های خاص مانند سقط جنین دور از انتظار نخواهد بود.
خونریزی های بارداری زمانی خطرناک هستند که نشات گرفته از سقط و یا کنده شدن جفت از دیواره رحم باشند.
البته مواردی مانند وجود جفت سرراهی و خونریزی های پس از آن مسئله کاملاً طبیعی است اما باید تحت کنترل درآید تا مبادا اختلالی در روند بارداری به وجود آورد.
اگر خونریزی با سرگیجه و سبکی سر همراه گردد قطعاً اختلالات زیادی در بدن مادر اتفاق افتاده که ممکن است سلامت جنین در خطر باشد.
هر گونه درد شکم و درد لگن در کنار لکه بینی شدید و خونریزی نشانه خوبی نخواهد بود و بهتر است که به هیچ عنوان درمان های خود سرانه را آغاز نکرده و برای بررسی های دقیق به پزشک مراجعه نمایید.
مسئله بسیار مهم این است که برخی از افراد در دوره بارداری به دلیل بیماری ها و مشکلات پیش آمده دچار نارسایی دهانه رحم می شوند.
این شرایط با خونریزی های پیوسته همراه است که به طور جدی سلامت جنین را به خطر می اندازد.
نوعی از خونریزی های دوره بارداری که بسیار خطرناک هستند مربوط به هماتوم در بارداری بوده که باید خیلی سریع شرایط برای بهبود وضعیت انجام شود.
بهتر است که به محض خونریزی در دوره بارداری سریعاً به پزشک مراجعه کرده و اقدامات لازم را انجام دهید.
در غیر این صورت ممکن است همین خونریزی ها حتی در مقادیر جزئی برای فرد خطر آفرین شده و دوره بارداری را به مراحل خطرناک خواهد کشاند.
در صورت خونریزی یا لکه بینی در بارداری چه باید کرد؟
در صورت داشتن هر نوع لکه بینی یا خونریزی در بارداری با پزشک خود مشورت کنید و کارهای زیر را انجام دهید:
- باید به میزان خونریزی و شدت آن توجه داشته باشید.
- تعداد پدهایی که تعویض میکنید را بشمارید.
- رنگ خونریزی در بارداری را بررسی کنید.
- خونریزی رنگ های مختلفی مانند رنگ قهوهای، قرمز روشن یا تیره که هر کدام می توتند معنایی داشته باشد.
- هنگام خونریزینباید از تامپون استفاده کرد.
- هنگام لکه بینی در بارداری رابطه جنسی نداشته باشید.
در هر مرحلهای از بارداری، اگر خونریزی یا لکه بینی داشتید، فوراً به پزشک مراجعه کنید.
همچنین، در صورت تجربه موارد زیر، سریعا به اورژانس مراجعه کنید:
- خونریزی شدید
- خونریزی همراه با درد یا گرفتگی
- سرگیجه و خونریزی
- درد در ناحیه شکم یا لگن
آیا همه بارداریها لکه بینی دارند؟
بانوانی که با لکه بینی بارداری مواجه می شوند این سوالات را در ذهن دارند که آیا همه بانوان لکه بینی را در این ۹ ماهه تجربه می کنند یا خیر.
عموماً همه بانوان در آغاز بارداری و با تشکیل نطفه و لانه گزینه لکه های خون را با رنگ قهوه ای مشاهده می کنند که ممکن است تنها یک یا دو مرتبه این اتفاق رخ دهد.
علت دیگر لکه بینی در بارداری مربوط به پریود اول پس از حاملگی است.
معمولا در ابتدای بارداری با نزدیک شدن به دوره قاعدگی ممکن است لکه های خون کوچک را مشاهده کنید اما پس از آن هرگونه لکه دیگر طبیعی نبوده و نمی توان ساده از کنار آن عبور کرد.
با این حال می توان گفت که همه بارداری ها با لکه بینی همراه نیست.
اگر در موقعیت های مختلف و ضمن انجام فعالیت های خاص و حتی راه رفتن های زیاد لکه بینی را تجربه می کنید باید برای بررسی آن به مراکز درمانی مراجعه کنید زیرا ممکن است همین لکه های کوچک با فاصله زمانی طولانی نشانه ای از یک آسیب و اختلال بزرگ در بارداری باشد.
آیا خونریزی پریود در بارداری طبیعی است؟
خونریزی شبیه پریود در دوران بارداری معمولاً طبیعی نیست.
خونریزی قاعدگی یک جریان ثابت است که چند روز طول می کشد.
اگر در دوران بارداری خونریزی شدیدتر از لکه بینی دارید یا بیش از 24 ساعت طول می کشد، باید فوراً با پزشک یا ماما تماس بگیرید.
اگرچه خونریزی همیشه نشانه یک مشکل جدی نیست، اما اگر خونریزی شدید یا خونریزی همراه با درد دارید، می تواند نشانه یک عارضه جدی باشد.
15 پاسخ
دوستان من باردارمو لکه قهوه ای میشم خطرناکه؟
درود وقت بخیر با پزشک تماس بگیرید تا دقیق راهنمایی بشین
به چه دلیل در بارداری دچار لکه بینی میشیم؟
لکه بینی به جنسیت جنین ربطی داره؟
ایا می تونیم زمان دیدن لکه از داروی پاراستامول استفاده کنیم؟
خوردن سیر و بادام تلخ بعد دیدن لکه بینی مفید هستش یا ضرر دارد؟
از گیاهان دارویی مثل اویشن و پونه و زنیان در دوران لکه بینی میتونیم استفاده کنیم؟
تا هفته چندم بارداری لکه بینی عادی هستش و نیاز به مراجعه نداریم؟
سلام من تو ماه اول بارداری هستم از صبح لکه بینی داشتم مشکلی برای جنین پیش نمیاد؟
درچه شرایتی دیدن لکه برای مادر و جنین خطرناک هستش؟ چون یکم ترسیدم ممنون میشم پاسخ بدین
سلام آرمیتا جان نگران نباش در شرایطی که خدمتت میگم باید با دکتر تماس بگیرید در غیر این صورت خطر زیادی برای شما نداره
خون ریزی شما شدید باشه و نیاز به استفاده از پد بهداشتی یا نوار های بهداشتی در هر 1 الی 2 ساعت باشد
درد در ناحیه شکم و گذفتگی عضلات کمر همراه باشد
اگر لکه بینی همراه با تب و لرز باشد
خونریزی شما بیش از چند روز طول بکشد
سلام خیر لکه بینی اگر بدون درد باشد و بیش از چند روز طول بکشد خطری ندارد.
کلا بهتر است در مورد لکه بینی اگر بیش از چند روز حتما از پزشک مشاوره بگیرید
این سوالات مربوط به طب سنتی می باشد بهتر است که با پزشک متخصص طب سنتی مطرح شود
سلام خانم صادقی پور خیر لکه بینی ربطی به تعیین جنست جنین ندارد